Telefona Recovery Yükleme [CWM]

Evet arkadaşlar bugun ki konumuz her telefona lazım olan recovery modu nasıl yüklenir onu anlatacağım.


Peki bu recovery nedir?

Recovery  telefonunuzun kurtarma rehberi gibi bir şeydir.Recovery olmassa olmaz mı ? Diyenler olabilir fakat telefon brick oldu nasıl kurtarılacak recovery ,telefona rom yükleyeceksiniz recovery ,telefonu sıfırlayacaksınız recovery , telefonu wipe'liyeceksiniz recovery .Bunların hepsi için recovery şart .Recovery'i yükleyebilmemiz için cihazınızla uyumlu   bir anakatt flashlayıcısı olmalıdır.

Mesela samsung için odin programı.  Sizin anakartınızla uyumlu olan  flashlama uygulaması lazım.  Tabiki bunu biz windows üzerinden yapacağız. Ancak bunu android  üzerindende gerçekleştirebilirsiniz.Bu iki yöntemide anlatacağım. 


WİNDOWS ÜZERİNDEN 



[Usb hata ayıklama modunu açın cihazınızın rootlu olduğundan emin olun]

Öncelikle biz bunu s3 mini üzerinden anlatacağımızı belirtelim. Şimdi usb driverinizin  yüklü olduğu bir bilgisayara ihtiyacınız var. Eğer cihazınızın usb driveri bilgisayarınıza yüklü değil ise cihazınızın anakartına göre bir USB driver bularak bilgisayarınıza kurun. Tabi ki de recovery modunu yükleyebilmeniz için cihazınızı download moduna almanız lazım[ses kısma+home tuşu+kilit tuşu]. Bunu gerçekleştirdikten sonra orjinal bir ara kablo yardımıyla cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın.Cihazınıza recovery modunu flashlamak için kurduğunuz uygulamayı açın uygulama cihazınızı görecektir.

[En aşağıda vereceğim indirme linklerinde Odin programı ve S3 Mini için cwm modunu bulabileceksiniz] uygulama cihazınızı gördükten sonra Odin programında indirdiğiniz dosyayı PDA  bölümüne yerleştirin. Odin programından farklı bir uygulama kullanıyorsanız kullandığımız uygulama içerisinde alt alta sıralanmış kernel, boot, recovery seçeneklerini göreceksiniz sadece recovery  seçeneğini seçerek indirdiğiniz recovey  dosyasının konumunu belirtiniz. Cihazınız download modundayken flashlama uygulama içerisinde başlatma seçeneğini seçiniz. Cihazınıza recover modunun flashlanmasını bekleyiniz. Bu işlem bittikten sonra[ses arttırma+home tuşu+kilit tuşu]ile cihazınızı  recovery moduna alabilirsiniz.



ANDROİD ÜZERİNDEN 

Android dünyası window'sun yapabildiği özellikleri uygulamalar sayesinde gerçekleştirebiliyor. Cwm  modunu androidden yükleme imkanı sağlayan bir uygulama var.
[İNDİRME LİNKLERİNİN TÜMÜNÜ EN ALTTA BULABİLİRSİNİZ]
Rom manager bu uygulama sayesinde rom bile flashlayabilirsiniz. Bu uygulama google play storede bulunuyor en altta linki bıraktım oradan da indirebilirsiniz.

[uygulamaroot izni gerektirme eğer cihazınız rootlu değil ise buradan root nasıl atılır başlıklı konumuzdan bakabilirsiniz]


Uygulamayı indirip kurun.Açın gelen arayüzde en üstteki. yani CLOCK WORKMOD RECOVERY butonuna basın.cihazınızın modeliyle uyumlu clockworkmod'u bulur. en üstteki butona yani cihazınızın markasının bulunduğu butona basın.Gelen bölümde en alttaki FLASH CLOCKWORKMOD RECOVERY başlıklı butona basın.İndirme gerçekleştirecektir.İndirme bittikten sonra  flashlama işlemi başlayacaktır.

RESİMLİ ANLATIM 

         1.ADIM

         2.ADIM
                    3.ADIM
                    4.ADIM
5.ADIM



S3 mini recovery mod

Samsung s3 mini usb driver


Odin programı

Rom manager.apk

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TABLETE OVERCLOCK YAPMAK